سوالات متداول

صفحه اصلی سوالات متداول
چگونه از جشنواره های میهن با خبر شویم؟

از 2 طریق صفحه اینستاگرام میهن  و میهن کلاب از جشنواره های ما باخبر شوید.

برای اطلاع دادن هرگونه مشکل در محصولات میهن با چه شماره‌ای باید تماس گرفت؟

هر گونه مشکل در محصولات میهن را می‌توانید با امور مشتریان، با شماره 57524 – 021 در میان بگذارید

برای خرید محصولات با چه شماره ای باید تماس گرفت؟

جهت خرید محصولات میهن می‌توانید با شماره 57524 – 021 تماس بگیرید.

شرایط اخذ نمایندگی به چه صورتی است؟

جهت اخذ نمایندگی می توانید با شماره 51064352 – 021 تماس بگیرید.

جهت دریافت اقلام تبلیغاتی با چه شماره ای باید تماس گرفت؟

جهت دریافت اقلام تبلیغاتی می توانید از طریق ویزیتور های مجموعه و همچنین تمامی شعبات گروه صنعتی میهن در سراسر کشور درخواست خود را ثبت نمایید.

نحوه حضور محصولات میهن در مراسم ها، همایش ها و خیریه ها به چه صورت خواهد بود؟

جهت هماهنگی استفاده از محصولات میهن در کلیه مراسم ها با شماره 51064588 – 021 تماس بگیرید.

شرایط اسپانسرینگ و یا مشارکت برند میهن چگونه است؟

می توانید درخواست خود را به صورت مکتوب به ایمیل pr@mihan-dairy.com ارسال نمایید.

تفاوت ماست همزده (یوگو ماست ) و ماست ست چيست ؟

فرمول و فرآیند تولید این دو نوع ماست با هم متفاوت است. در ماست های همزده به دلیل فرمولاسیون خاص و انجام فرآیند هم زدن پیش از بسته بندی، بافت ماست حالت خامه ای و یكدست و همزده دارد که با تماس قاشق با ماست به سادگی آب نمی اندازد.

ماست ست یا قالبی پس از اضافه شدن استارتر در دمای 43 تا 45 درجه سانتی گراد در ظروف مورد نظر بسته بندی شده و سپس به گرمخانه انتقال می یابند تا بافت ماست تشكیل گردد. بنابراین، تشكیل بافت ماست داخل ظروف بسته بندی بوده و در نتیجه شكل ظرف را به خود می گیرند و با قاشق خوردن ماست و شكسته شدن شبكه لخته تشكیل شده، آب ماست از بافت آن خارج شده و اصطلاحا ماست آب می اندازد .از نظر خواص این دو نوع ماست تفاوت عمده ای با هم ندارند و انتخاب این دو نوع ماست تنها یك مسئله ذائقه ای و کاربردی است.

-فرق کره کم چرب با مارگارین چيست ؟

چربی های تشكیل دهنده کره (کمچرب) از نوع چربی حیوانی با منشاء شیر هستند به عبارتی کره کمچرب یك فرآورده لبنی است که ویژگی ها و ارزش غذائی خاص خود را دارد . در صورتی که مارگارین فاقد چربی شیر است و چربی های به کار رفته در آن منشاء نباتی (گیاهی) دارند و هرگز واژه فرآورده های لبنی به آن اطلاق نمی شود . شرکت لبنیات میهن در سبد محصولات خود مارگارین ندارد.

آیا با حذف چربی خواص شير تغيير می‌كند ؟

بیاید نگاهی به ترکیبات این دو محصول شیر کم چرب و پرچرب بیاندازیم. هر دو محصول شامل ۹ ماده غذایی موثر کلسیم، ویتامین D، پروتئین، پتاسیم، ویتامین A، ویتامین B12، ریبوفلاوین، نیاسین و فسفر است و هرکدام فواید خاص خودشان را دارا می باشند.

تفاوتشان نیز تنها در میزان محتوای چربی دریافتی برای بدن است.

ليتر و کيلوگرم در محصولات لبني چه ارتباطي با هم دارند ؟

لیتر واحد حجم و کیلوگرم واحد وزن است و این دو در محصولات لبنی با فاکتوری تحت عنوان دانسیته با هم مرتبط می شوند دانسیته برخی از محصولات لبنی بیشتر از 1 است لذا حجم آنها با وزنشان متفاوت خواهد بود. به عنوان مثال 1 لیتر شیر معادل 1 کیلو گرم شیر نیست (دانسیته شیر در  دمای 15 درجه سانتیگراد در رنج 034/1-028/1 کیلوگرم در لیتر می باشد در حالی که دانسیته آب 1 کیلوگرم در لیتر می باشد. بنابراین، با توجه به رابطه: ρ( ρ=m/v: دانسیته ،m: وزن ،v: حجم(هر 1 لیتر شیر معادل 028/1 الی 034/1 کیلوگرم شیر می باشد).

منظور از ليتر، سيسي و ميليليتر چيست ؟

لیتر، سیسی و یا میلی لیتر همگی از واحدهای حجمی سیالات و مایعات هستند. سیسی معادل میلیلیتر است و هر 1000میلیلیتر معادل یك لیتر است.

منظور از هموژنيزاسيون چيست ؟

هموژنیزاسیون به معنی خرد کردن گویچه های درشت چربی شیر و تبدیل آن به گویچه های ریزتر می باشد که نتیجه این عمل موجب میگردد گویچه های چربی در تمامی حجم شیر به طور یكسان پراکنده شود و در طول مدت ماندگاری لایه چربی بر سطح شیرتشكیل نشود. هموژنیزاسیون صرفا یك فرآیند فیزیكی بوده در نتیجه شیرهموژنیزه از لحاظ ارزش غذایی تفاوتی با شیر غیر هموژنیزه ندارد ولی هضم و جذب آن دربدن راحتتر انجام میشود و به سبب پارکندگی بیشتر چربی در شیر، احساس دهانی محصول نیز بهتر می شود.

منظور از پاستوریزه کردن چيست ؟

پاستوریزه کردن به معنی از بین بردن تمام میكروب های بیماری زای احتمالی و اکثر باکتری های مولد فساد موجود در شیر به کمك اعمال یك فرآیند حرارتی است که باعث افزایش زمان ماندگاری شیر می شود. برای این منظور، در فرآیند پاستوریزاسیون سریع (یا مداوم)شیرتا دمای75-72 درجه سانتیگراد گرم و به مدت20-15 ثانیه دراین دما نگهداری میگردد و سپس به سرعت سرد می شود. دمای مناسب برای نگهداری محصولات پاستوریزه 4 تا 6 درجه سانتی گراد می باشد و حفظ زنجیره سرما برای محصولات پاستوریزه از تولید تا مصرف ضروری می باشد. محصولات پاستوریزه می بایست حتما در یخچال نگهداری شوند.

منظور از استریليزه کردن چيست ؟

استریلیزه کردن به معنای ازبین بردن تمامی میكروبهای بیماری زا و غیر بیماری زای موجود در شیر به کمك یك فرایند حرارتی است. برای این منظورشیر تا دمای 140-135 درجه سانتیگراد گرم و به مدت 4-3 ثانیه در این دما نگهداری میشود. در این شرایط کلیه میكروارگانیسم ها از بین می روند و آنزیمهای مقاوم به حرارت نیز غیر فعال می شوند. پس از آن شیر تا دمای 20درجه سانتی گراد خنك می شود. در تولید شیر استریلیزه (UHT) در هنگام بسته بندی نیاز به شرایط کاملا بهداشتی است تا محصول دارای کیفیت و زمان ماندگاری بالایی باشد. لذا پس از خنك شدن، در شرایط کاملا خاص به صورت اسپتیك در بسته بندی های چند لایه بسته بندی می شوند. این نوع شیر دارای طعمی خاص می باشد که از نظر عده قابل توجهی از مردم اصطلاحاً خوشمزه تر است، این طعم خاص به دلیل درجه حرارت بالایی است که روی ترکیبات شیر تاثیر می گذارد. محصولات استریلیزه را میتوان در دمای محیط، به مدت نسبتاً طولانی، نگهداری کرد و دلیل آن، عملیلات حرارتی روی آن و نوع بسته بندی شیر می باشد ولی پس از بازشدن بسته بندی آنها، حتما باید در یخچال نگهداری شوند و در طی مدت کوتاهی به مصرف برسند.

محصولات هموژنيزه با محصولات غير هموژنيزه چه تفاوتي دارند ؟

هدف از هموژن کردن شیر ، پخش یكنواخت چربی در شیر است. در هموژن کردن، شیر را 55 تا 60 درجه سانتی گراد حرارت داده و تحت فشار زیاد از داخل منافذ بسیار باریكی عبور می دهند. هموژن کردن باعث خرد شدن گلبول های چربی و کاهش اندازه آن ها تا حد 1 میكرون می شود. در محصولات هموژنیزه، کلیه اجزا خصوصاً گلبولهای چربی یكدست و یكنواخت (همگن) می شوند لذا محصولات هموژنیزه به لحاظ خواص ظاهری و حسی، بسیار بهتر از محصولات غیرهموژنیزه خواهند بود و هضم ساده تری خواهند داشت.

دليل شيرین بودن شير کم لاکتوز یا بدون لاکتوز چيست ؟ آیا به این محصول شکر اضافه مي شود و برای بيماران دیابتي منع مصرف دارد ؟

در برخی از افراد به دلیل عدم تحمل لاکتوز پس از مصرف شیر دچار علائم گوارشی چون نفخ و دل پیچه می گردند. برای اینكه این افراد از مصرف شیر محروم نگردند با اضافه کردن آنزیم لاکتاز به شیر موجب شكستن قند شیر( لاکتوز) گردیده و در نتیجه باعث شیرین شدن طعم شیر می گردد (زیرا قند لاکتوز بسیار کم شیرین تر از سایر قندها می باشد). بنابراین، به شیر کم یا بدون لاکتوز شكر اضافه نمی شود و این شیرینی حاصل از شكسته شدن قند لاکتوز کم شیرین به قندهای شیرین تر می باشد. پس با این تفاسیر برای بیماران دیابتی مصرف شیر معمولی و شیر بدون لاکتوز هیچ تفاوتی وجود ندارد.

منظور از ماده خشک که بر روی قسمت مواد تشکيل دهنده محصولاتي چون شير، پنير و ماست درج مي شود چيست ؟

شیر شامل 87 درصد آب و 13 درصد باقی مانده شامل قند (لاکتوز)، پروتئین (کازئین و پروتئین های آب پنیر)،چربی و املاح معدنی (خصوصا کلسیم و فسفر) می باشد. به این 13 درصد سایر ترکیبات در مجوع ماده خشك کل شیر اتلاق می گردد .در استاندارد ملی ایران برای هر گروه از محصولات لبنی رنجی از ماده خشك تعریف می گردد که در صنعت رعایت این الزامات ضروری می باشد و بایستی بر روی لیبل محصولات قید گردد. در خصوص محصولاتی چون انواع ماست و پنیر جهت بهبود بافت و احساس دهانی  و همچنین افزایش قابلیت نگهداری، با روش های مختلفی همچون تبخیر آب، جداسازی آب توسط سپراتور (با نیروی گریز از مرکز)، روش های غشایی و یا استفاده از پودرهای شیر (مانند شیر خشك) آب حذف و در نتیجه ماده خشك افزایش می یابد .چنانچه از عدد ماده خشك کل، مقدار چربی کم گردد، به عدد باقی مانه ماده خشك بدون چربی یا SNF (Solid Non Fat) گفته می شود .